Fragmenten

Fragmenten

 

Op zoek naar een mooi, bijzonder en persoonlijk geschenk? Dan is een Luisterportret een goeie optie. Beluister hieronder enkele voorbeelden. Ze worden gedeeld met toestemming van de eigenaars.

Afscheidsgeschenk bij pensioen

 

Iemand die met pensioen gaat neemt heel wat herinneringen met zich mee. Herinneringen die nog levendiger worden door ook de ervaringen en anekdotes van collega's te delen.

 

“Ik ga met pensioen en krijg van mijn medewerkers een ‘luisterportret’ als afscheidsgeschenk. Elke medewerker vertelt wat hem of haar bijblijft en geeft een wens mee voor de toekomst. De ene brengt het met ernst, de andere met humor. Ik hoor de emoties in hun stemmen. Heel wat herkenbare geluidjes uit de werkomgeving binden de verhalen aan elkaar. Raymond van het Groenewoud eindigt met het liedje ‘Schandalig Content’. En dat ben ik: schandalig content met het mooiste geschenk dat iemand kan krijgen!”

Cadeau voor een verjaardag

 

Een speciale verjaardag, een huwelijksjubileum,...: het zijn bijzondere momenten die een bijzonder geschenk vragen. Een luisterportret is een herinnering voor het leven.

 

“Het ‘luisterportret’ dat ik kreeg voor mijn 50ste verjaardag: onbeschrijfelijk schoon, een lach en een traan. Ik zei vandaag aan mijn partner: mocht ik ooit in het ziekenhuis belanden, breng je mij dan alsjeblieft dit luisterportret om altijd weer de stemmen te horen van al deze mensen...”

(Groot)ouderportret

 

Een (groot)ouderportret is een uniek geschenk voor unieke mensen. Door hen te laten vertellen over hun leven, hou je de herinneringen levendig voor het nageslacht. Het is een ideale manier om hun stemmen voor altijd te koesteren.

“Het luisterportret zie ik echt als een geschenk voor mezelf en mijn kinderen (en mijn zussen en broer en hun kinderen). Een herinnering voor later. Het proces met Lili bracht me dichter bij mezelf en mijn familie. Vooral het voor het eerst samen beluisteren met mijn ouders was erg krachtig. Het portret hielp hen echt om terug te blikken, gebeurtenissen te doorvoelen en vrede te vinden. De warme, ontroerde blik van mijn papa en de knuffel die mama gaf aan papa spraken boekdelen.”

 

Andere portretten

 

Een luisterportret is passend voor elke gelegenheid. Je vangt verhalen en vormt ze met je stem. Persoonlijk, authentiek, met emotie en met diepgang: dat vat een luisterportret samen.

 

  • Ook voor een geboorte is een luisterportret een fijn geschenk: stel jezelf voor aan de boreling of vertel jullie liefdesverhaal.
  • In een kindportret geef je jouw kinderen hun levensmomenten mee, gezien door jouw ogen. Of je laat jouw kind zelf vertellen.
  • Leg je familiegeschiedenis vast en vervolledig samen de puzzel van herinneringen voor het nageslacht.
  • Als je afscheid neemt, kan je zeggen wat je nog wil zeggen, dat wat niet mag worden vergeten. Bij het levenseinde kan je jouw afscheidnemende geliefde, ouder, kind,... vragen om je nog iets te vertellen, zodat je ernaar kan luisteren en herinneren als je er nood aan hebt.
  • Misschien wil je gewoon een korte wens of boodschap meegeven, of wil je liever dat iemand anders het vertelt. Het kan allemaal. Neem gerust contact op!

 

Voor organisaties en bedrijven

 

  • Laat in een bedrijfsportret van jouw organisatie je afdelingen of diensten tot leven komen door medewerkers, klanten, bezoekers, deelnemers of partners aan het woord te laten. Laat ze vertellen over wat ze ervaren bij jouw dienst of product of laat ze vertellen wat ze aan het doen zijn...
  • In een portret van jou als 'zelfstandige met een missie' leggen we je visie, missie, aanbod en waarden vast, zodat je de bezoekers van je website laat horen waar jij voor staat.
  • Organiseer je regelmatig events of workshops? Leg in een portret van je event impressies van bezoekers of deelnemers vast, met net iets meer dan "het was geweldig". Met authentieke testimonials trek je extra volk aan voor je volgende evenement.

 

"Luister naar anderen,

we kunnen heel veel leren over ons eigen leven"

Copyright @ All Rights Reserved